Dead power socket rear harness 2009 Sigma

19 posts / 0 new
Last post
Scotland North AR
Scotland North AR's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Joined: 01/05/2015
Dead power socket rear harness 2009 Sigma

Hi, just learned the other day about the power socket spade connectors on the back of the harness near the light connections. The black is earth and has continuity with earth. The green and purple appears dead. The 10 amp fuse is ok. Any suggestions where else to look?

I was going to connect the intercom to it rather than keep the wire that runs from the cigarette lighter at the front.

Thanks.

Jonathan Kay
Jonathan Kay's picture
Online
Last seen: 3 min 37 sec ago
Joined: 17/04/2014

Green/Purple sounds like the brake lights. That could be the installed wiring for a high-level brake light rather than a power socket.

Jonathan

PS: If you use it to power the intercom you could explain why you're braking... :-)

Scotland North AR
Scotland North AR's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Joined: 01/05/2015

Thanks for that Jonathan. I did have the "T" piece harness in for the high level brake light but you are right, power does indeed come on to the connectors I'm talking about when the brake pedal is pressed.

There is a dotted line on the wiring diagram for the power socket so not sure whether this means that bit of the harness may or may not be fitted.

Nigel Simpson,

07484 173733

Scotland North AR

Jonathan Kay
Jonathan Kay's picture
Online
Last seen: 3 min 37 sec ago
Joined: 17/04/2014

I don't know what determined which Sevens were wired for a rear accessory supply. Some have been found by scrabbling around...

Jonathan

TomB
Offline
Last seen: 3 hours 10 min ago
Joined: 17/04/2014

Wish I had one on mine, it would make efforts to install the intercom etc much easier! 

ian.pursglove
ian.pursglove's picture
Offline
Last seen: 7 hours 18 min ago
Joined: 25/06/2018

I have one and struggled for ages during the build to figure out why it was there - after all why would you leave a spare part of the loom? mutter, mutter, sodding caterham being difficult, mutter mutter

Scotland North AR
Scotland North AR's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Joined: 01/05/2015

Definitely not there on this one, have hunted high and low including removing boot floor.

Nigel Simpson,

07484 173733

Scotland North AR

oldboarder
Offline
Last seen: 2 hours 22 min ago
Joined: 25/06/2017

On my 2017  310sv there was a power feed tied into the loom on the chassis accessible from the rear offside wheel arch. I fed that up into the boot and use it to charge my battery.

Martyn

Scotland North AR
Scotland North AR's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Joined: 01/05/2015

In breaking news, just remembered taking a few photos when I took the tunnel cover off the other week. Checked the photos, hey presto the t shaped connector is tywrapped to the chassis just behind the gearstick. Removed cover just now.

Checked the voltage, live all the I.e. not switched.

I'll post a photo later on.

Nigel Simpson,

07484 173733

Scotland North AR

Jonathan Kay
Jonathan Kay's picture
Online
Last seen: 3 min 37 sec ago
Joined: 17/04/2014

And the wire colours, please.

Jonathan

Scotland North AR
Scotland North AR's picture
Offline
Last seen: 2 days 15 hours ago
Joined: 01/05/2015

Purple/red and black.

single connector next to it which is red and white.

Nigel Simpson,

07484 173733

Scotland North AR